בחירת צמיגים לאוטובוסים בירושלים

האוטובוסים הם גדולים, מסורבלים, והם גם מתנהלים, בשל גודלם, במרבית המקרים, בצורה בעייתית למדי על הכביש. על אף שאוטובוסים מוגדרים ככלי התחבורה הציבורי המועדף על אנשים רבים, מספר הנוסעים הגבוה שאותו מסוגל להכיל כל אוטובוס, מעלה את היקף הפגיעה בזמן תאונה לכזה שהיקף נפגעים הרבה יותר גבוה מתאונה של רכב פרטי (או, אפילו – תאונת שרשרת). אחת מהבעיות הגדולות ביותר של רכבים בכלל (ולא רק אוטובוסים), היא תחזוקתם השוטפת הלקויה, אבל, כאשר המדובר על אוטובוס שצמיגיו שחוקים או לא תקינים, בעיה כזו עלולה לגבות את חייהם של עשרות אנשים. כך שבין אם המדובר באוטובוס השייך לחברת הסעות פרטית ובין אם המדובר באוטובוס עירוני או בין עירוני, התאמת צמיגים לאוטובוס ותחזוקת צריכה להתבצע בתשומת לב רבה ובקפדנות הגדולה בהרבה יותר מזו של רכב פרטי.

צמיגים לאוטובוס – מה עלול לגרום לבלאי מהיר שלהם?

צמיגים לאוטובוס מוגדרים כמאפיין הקריטי ביותר לבטיחותה של הנסיעה ברכב הכבד והמסורבל הזה. בשל חשיבותם לבטיחות הרכב, יש להקפיד באופן שוטף על תקינותם של כל הצמיגים וגם להחליפם מיד כאשר הדבר נדרש, בעיקר, על רקע אותה אחריות כבדה לחייהם ולשלומם של עשרות נוסעים בכל נסיעה, המוטלת על כתפיו של כל נהג אוטובוס. שעות הנסיעה הארוכות ומשקל קבוע וכבד איתם נדרשים להתמודד צמיגי האוטובוסים גורמים לבלאי מואץ ולקיצור אורך חייהם של צמיגי האוטובוס. גם הקיץ הישראלי ההולך ומתחמם בעשור השנים האחרונות משפיע על אורך חייהם של הצמיגים, תוסיפו לזה את האספלט אשר ממנו עשויים כבישי ארצנו והמגיע לטמפרטורות שהן גבוהות מאד, מול הפרשי הטמפרטורה שבלילה, ותקבלו מתכון בטוח למדי לבלאי מואץ של צמיגי האוטובוסים, ובמיוחד, צמיגי האוטובוסים הישראליים.

כיצד תדעו שהגיע הזמן להחליף צמיגים באוטובוס?

בכל רכב, אולם במיוחד באוטובוסים, בשל הסיבות אותן פירטנו קודם, חשוב להקפיד על מצב הצמיגים ועל רמת הבלאי שלהם, ולהחליפם, עוד בטרם מתגלים בהם בהם סימני השחיקה המלאים או החלקיים. ככלל, ניתן לומר כי אורך חייו של צמיג עומד, בממוצע, על כ-4 שנים, וזאת, בתלוי לקילומטראז' שהוא עובר ולסגנון הנהיגה. למרות זאת, מומלץ להחליף את הצמיגים בכל 50-60 אלף קילומטרים אותם עובר האוטובוס (מצאתי את הנתון באתר של צמיגים, אינני בטוחה שהוא נכון לגבי אוטובוסים – באחריות הלקוח במקצועי לאשר או לתקן זאת). הוראות היצרן הן הקובעות בכל הנוגע לצמיגי האוטובוס, וכאשר סוג הצמיגים אינו תואם באופן מדויק לאוטובוס, חלה החובה להחליף אותם בצמיגים התואמים את ההוראות.

איזה צמיגים קונים לאוטובוס?

במרבית המקרים, רכישת צמיגים לאוטובוס אינה עניינו של הנוהג בו, אלא של הצוות המטפל באוטובוס, בין אם האוטובוס שייך לחברת הסעות מקומית או לחברה ארצית גדולה, המפעילה קווי שירות. כך שמהנוהג באוטובוס נחסכת ההתחבטות בין צמיגי יוקרה, צמיגי מותג, או צמיגים סיניים (במאמר מוסגר, מהאחרונים – כדאי לכם להתרחק, מכיוון שישנם לא מעט צמיגים שהגיעו מסין ואיכותם הירודה הפכה את הנהיגה והנסיעה באוטובוס למסוכנת, הן עבור נהג האוטובוס והן עבור הנוסעים איתו). בדיקת הצמיגים באופן שוטף, לעומת זאת, היא דווקא כן עניינו של הנוהג באוטובוס, כי גם כאן, כמו בדומה לבטיחות ברכבים אחרים, אין דבר כזה "יותר מידי בטיחות". כך שגם אם האחריות הרשמית מוטלת על הצוות המטפל באוטובוס, בדיקה שגרתית נוספת של מצב הצמיגים לפני כל נסיעה, אף פעם אינה מזיקה!

לא יודעים מה אתם צריכים?
השאירו פרטים ונציג מקצועי ואדיב יחזור אליכם במהירות









    Scroll to Top
    דילוג לתוכן